T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uhdesinde 17 Ocak 2013 tarihinde Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN' ın açılış konuşmaları ile Ülke genelinde start alan 'EKMEK İSRAFINI ÖNLEME KAMPANYASI' Tokat Tanıtım Programı yapıldı.
26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan tanıtım programına katılımın büyük olduğu görüldü. Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr Mustafa TAYAR ve TMO Fındık İşleri Daire Başkanı Mustafa BAHAR'ın konuşmacı olarak katıldığı programda Anaokulu öğrencileri Ekmek İsrafına vurgu yapan yazıların yazıldığı dövizleri taşıdı, şiirler okudu ve yine öğrencilerin 'müsrif' isimli tiyatrosu dikkat çekti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda, TMO Fındık İşleri Daire Başkanı Mustafa BAHAR, ülkemizdeki Ekmek İsrafının boyutuna dikkat çekerek, Dünyada açlık sınırının altında yaşayan insanlar ve ekmek israfının ülke ekonomisine verdiği zararlar üzerine bir konuşma yaptı.
Konuşmanın ardından Kent Konseyi Gönül Çelen Tiyatro Grubu üyeleri Selimhan KAALKAN ve Furkan YETEK tarafından yazılıp, yönetilen 'Müsrif' isimli bir tiyatroda gösterisi sahnelendi. Tiyatro Grubu üyesi Betül KALKAN'ın da rol aldığı ve ekmek israfı, ekmeğin nasıl israf edildiği veya nasıl israf edilmeyeceği konularının dramatik bir şekilde işlendiği tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi.
75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin ekmek israfını konu alan dövizler taşıması, ekmek israfı üzerine küçük skeçler sahnelemesi ve şiirler okuması izleyicilerin büyük beğenisini toplayarak, izleyicilerden uzun süre alkış aldı. 75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu idareci ve öğretmenleri tarafından titizlikle hazırlanan dövizlerde miniklerden büyüklere önemli mesajlar verilirken, sergilenen skeçlerle de minik yavrularımız ekmek israf edilmemesini anlattı.
Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa TAYAR; tam buğday ekmeği tüketilmesi, tam buğday ekmeğinin faydaları ve ekmek israfını önleme konuları üzerine etkili bir sunum yaptı. Sunumuna salondaki izleyicilerin katılımını da sağlayan ve farklı bir metodla izleyicileri sıkmadan çok önemli bilgileri Tokat'lı hemşerilerimizle paylaşanProf. Dr. Mustafa TAYAR beğeniyle izlendi. Konferansının sonunda 75. Yıl Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerini de sahneye alan Mustafa TAYAR, onlarda ekmek israf etmemeleri konusunda söz aldı.
Programda bir konuşma yapan Valimiz sayın Mustafa TAŞKESEN; 'Bursa'dan gelip bizi şereflendiren hocamız Mustafa TAYAR' a ve TMO'dan bürokrat arkadaşlara, değerli protokol üyelerine, ismini buradan sayamadığım diğer misafirlere ve sevgili öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın tam da TMO nun 75. Yıl dönümünde gerçekleştirdikleri ve 17 Ocakta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin açılış konuşmaları ve talimatları ile başlayan 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' nın, bu renkli tanıtım programındayız. Benim 6 yılı geçkin valilik hayatımda en önemli ve en çok haz ettiğim, en çok manevi tatmin duygusu yaşadığım bir kampanya diyebilirim. Bundan önce bir çok kampanya yaptık, yapıyoruz, yapacağız ama bu çok önemli, çünkü Ankara'da yaşarken ekmek konusunda çok muzdariptik. Sayın Bakanımız Mehdi EKER Beyefendi açıkladılar; ekmekte 17 adet katkı maddesi var diye. Zannediyorum bunun içinde undan itibaren gelen katkı maddeleri dahil. Çünkü un fabrikalarında una katkı maddesi katıldığı, ondan sonra fırınlarda ekmeği güzelleştirmek, kabartmak vs içine katkı maddeleri katıldığını biliyorduk. Onun için o çok değerli ekmeği yiyesimiz pek gelmiyordu. Ben gidip halk ekmek fabrikasında sıraya girip ekmek aldığımı biliyorum ama çok şükür ki Hükümetimiz bu konuda çok önemli bir kampanya başlattı. Bu kampanyada bu farkındalığın artırılmasında önemli bir ayak. Ben küçüklüğümüzde hatırlarım, Belki siz de hatırlarsınız, beyaz ekmekler çok yaygın değildi. Yufka ekmek yenilirdi genelde. Köylere de yayılmaya başladığında köylerde yufkaların içine beyaz ekmek sarar yerlermiş. Ama tuhaf gelebilir size ö zamanki beyaz ekmek hakketten çarşı ekmeği denen o ekmek, yufkanın içine sarılıp katık yapacak kadar güzeldi. Onu da itiraf edelim. Ama daha sonra çeşitli kaygılarla ekmeğimizin şekli şemali güzelleşti ama içi boşaldı maalesef. Valilikte ilk görev yerim olan Giresun'dan ayrılırken Giresun'lulara ekmeğinize sahip çıkın diye vasiyet etmiştim. Karadenizin ekmeği hala güzel. Tokat'ta da köy ekmeği diye satılan ekmeklerimiz güzel. Ama genel olarak maalesef genel durum iyi değil ama başlatılan bu kampanya ile çalışmalar amacına ulaşacak ve bir çok hastalık azalmış olacak. Benden önceki konuşmacılar gerçi her şeyi anlattılar ama tekrar etmekte fayda görüyorum. Ekmeği nimet boyutuna taşıyan en önemli nimet kabul eden bir milletin efradıyız. Öyle ki büyüklerimizden gördük, ekmek gördükleri zaman alır üfler başına koyar öper hatta yüksek bir yere koyardı, bari kurda kuşa yem olsun diye. Ama konuşmacılarımız söylediler aslında yanlış bir kanaat olduğunu bu vesile ile öğrendik, ekmeklerin kurda kuşa verilmek için yapılmadığını. Hatta onların metobolizmasını bozuyor. Vicdan rahatlatmak için biz kurda kuşa vermeyi biz bu zamana kadar maharet sayardık. Yapanlara da gıpta ile bakardık. Bunun da bir israf olduğunu bu kampanya ile öğrenmiş oluyoruz. Çünkü ekmek bir hayvan yemi değil. Katkı maddeli olduğu için onlar için de zararlı. Hepimizin bildiği bir ayet vardır 'yeyiniz, içiniz israf etmeyiniz' Biz, böyle bir dinin mensupları olarak ekmek israfının zararları konusunu konuşmacı arkadaşlar zaten anlattılar dünyada 1.3 milyon ton gıda israf oluyor. Bunun üçte biri veya daha fazlası tasarruf edilse bu insanlar açlıktan kurtulacak. Böyle de çarpıcı bir rakam var önümüzde. Ülkemizde nasıl; günde 6 milyon adet, yılda da 2 milyar adet ekmek çöpe gidiyor. İlimize baktığımızda ise nasıl görünüyor; günlük 284 adet yıllık 104 bin adet ekmek israf ediliyor. Bu ekmeklerin de yüzde 2.9'u evlerde, yüzde 3'ü otel veya lokanta gibi yerlerde, yüzde 7'si öğrenci yemekhaneleri gibi yerlerde, yüzde 60'ı fırınlarda israf oluyor. Şöyle bir şey var; 'efendim bir dilim ekmek israf etsek ne olur' işte damlaya damlaya neler olduğunu gördük. Aslında mesele sadece bir ekmeğin israfı da değil. Onun arkasındaki emeği düşünen bir insanın kolay kolay israf etmeyeceğini düşünüyorum. Çiftçinin emeğini düşünün, yapılan masrafı düşünün, güneşin bonkörlüğünü, yağmurun rahmetini düşünün. Fabrikada un olurken ki emeği, fırındaki zahmeti düşünün. Bunları düşünürseniz insan kolay kolay israf etmez diye düşünüyorum. Bu arada Sayın Başbakanımızın 17 Ocaktaki konuşmasında dikkat çektiği bir husus olan beyaz ekmeğe gelelim. Beyaz ekmek güzel görünüyor ama biz güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Dışı güzel ama içi boş. Şekerin glisemik endeksi yüzde yüz. Beyaz ekmeğin de glisemik endeksi yüzde seksen. Tam buğday ekmeğinin ise yüzde elli. Bir diyet uzmanının yazısını okudum, diyor ki; 'şayet elimde yetki olsa aynen sigarada olduğu gibi şekerin de üzerine şeker sağlığa zararlıdır yazardım' Şeker bu kadar zararlı. Ekmeğin de zararı şekere yakın. Bu çok önemli. Ben ekmeği evde yapıyorum onu da söyleyeyim. Yine bir konu; kimse israf etmek istemez ama israf ettiğini de bilmez, cehalet var. İnancımızdan ve büyüklerimizden gelen bir söz; 'israf eden iflas eder' yani isra ettiğiniz zaman akibetinizin iyi olmayacağına dair bir söz. Ben sözlerime son verirken başta bu kampanyayı başlatan Sayın Başbakanıma, Tarım Bakanıma TMO'ya, bizimle beraber olan Prof. Dr. Mustafa TAYAR Hocama, TMO'dan Daire Başkanıma, İl Müdürlüğümüz yetkililerine ve adını sayamadığım emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu kampanyanın diğer israf ettiğimiz, mesela kağıt gibi, bir çok alana öncü olur düşüncesiyle. hepinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum.' dedi.
Tiyatro Sanatçısı Kemal ATANGÜR tarafından sunulan ekmek israfı konulu Hacıvat-Karagöz gölge oyunu ekmek israfı'na dikkat çekmesi ve etkileyici mesajları ile beğeniyle izlendi ve tüm izleyicilerden alkış aldı.
Ayrıca geçtiğimiz ay Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında İlimiz genelinde eğitim öğretim gören öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren şiir ve kompozisyon birincisi öğrenciler program esnasında eserlerini okudu ve yine bu yarışmalarda dereceye giren 15 öğrencimize Sayın Valimiz tarafından tablet bilgisayar hediye edildi.
Konferans sonrası Kültür Sarayı Sergi Salonunda Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında Tokat Kız Meslek Lisesi öğretmenleri Mürvet MUTLU ve Habibe ÇAKIR yönetiminde ve Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü öğrencilerinin maharetleri ile yapılan Bayat Ekmekten Tokat Yerel Yemekler'i Sergilendi. Serginin kurdelasını kesen Sayın Valimiz, bayat ekmeklerle yapılan yemeklerin tadına baktı ve yetkililerden bilgi aldı. Sayın Valimize detaylı bilgi veren Tokat Kız Meslek Lisesi öğretmenleri Mürvet MUTLU ve Habibe ÇAKIR yaptıkları açıklamalarda; 'Ekmek İsrafını Önleme hususunda uzun süredir çalışma yürüttüklerini, Valilik yetkililerince bu program kapsamında Bayat Ekmekten Tokat Yerel Yemekleri Kitabı'nı oluşturup oluşturamayacakları sorulduğunda memnuniyetle bu Kampanya kapsamında çalışmaya başladıklarını, Şu an itibariyle 62 çeşit yemeğe ulaştıklarını, bu yeemeklere ait profosyonel fotoğraf çekimlerini yaptırarak tarifleri de oluşturduklarını ve Bayat Ekmekten Tokat Yerel Yemekleri Kitabının basım aşamasına geldiğini belirterek, kitabın basımı ve halkımıza dağıtımı hususunda Sayın Valimizin desteğini istediler. Sayın Valimiz ise yetkililere Bayat Ekmekten Tokat Yerel Yemekleri Kitabının bir an önce basımının yapılması hususunda gerekli talimatları verdi.