T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Vali Dr. Ozan Balcı başkanlığında “Tarımsal ve Hayvansal Üretimi İzleme ve Değerlendirme Kurulu” toplantısı gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin ile tarım müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Çiftçilerimiz, Üreticilerimiz Müsterih Olsunlar
Bir taraftan Koronavirüs ile mücadele ediyoruz, bir taraftan da tarımsal hayvansal üretimi izliyoruz, koordine ediyoruz diyerek sözlerine başlayan Vali Dr. Ozan Balcı “Üretimin düşmemesine dikkat ediyoruz. Bitkisel ve hayvansal üretim ne durumda, temel problemler var mı, çözüm önerileri nelerdir, her türlü tedbiri alarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Konuya hakimiz, oluşturduğumuz kurul ile Tokat il genelinde çiftçimizin karşılaşabileceği sorunları takip ediyoruz. Çiftçimize her konuda gerekli kolaylık gösterilecek. Tarımsal ve hayvansal üretim sekteye uğramayacak.” dedi.
Tarımsal ve Hayvansal Üretim Sekteye Uğramayacak
Çiftçinin, üreticinin, toprağın, üretimin dostuyuz diyerek sözlerine devam eden Vali Dr. Ozan Balcı “İşi ayrıntısı ile önemsiyoruz. Bir taraftan koronavirüs ile mücadele ederken, bir taraftan da bu mücadelenin tarımsal ve hayvansal üretimimizi, sevk zincirini, tedarik zincirini sekteye uğratmaması için alınacak ve alınması gereken bütün tedbirleri görüşüyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz. Derdi dert ediniyoruz. Çiftçilerimiz üreticilerimiz müsterih olsunlar. Sistemi kurduk, 7 gün 24 saat esasına göre kurmuş olduğumuz kurul Tokat genelinde halkımızın hizmetinde.” dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı sözlerini şöyle sürdürdü “Salgınla ilgili tedbirlerimizi alırken koronadan kaynaklı çeşitli etkilerin tarımsal hayvansal üretim üzerinde olumsuz etkilerinin olmaması ya da olması muhtemel etkilerin alınacak tedbirlerle bertaraf edilmesi yönünde tedbirlerimizi alarak çalışmalarımıza hız verdik.
Çiftçimiz, üreticimiz rahat olsunlar. Bizler konuya hakimiz. Çiftçinin dostuyuz. Tokat Tarım Memleketi. Çiftçimizi seviyoruz, sorunların üstesinden elbirliği içerisinde geleceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.
Vali Dr. Ozan Balcı, kurulacak sistemi önemsediğini belirterek kurulda görev alan herkese teşekkür etti.
“Tarımsal ve Hayvansal Üretimi İzleme ve Değerlendirme Kurulu”
Kurul Üyeleri
Vali (Başkan)
Vali Yardımcısı
Tarım ve Orman İl Müdürü
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü
Gıda ve Yem Şube Müdürü
Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü
Kurul’un İşleyişi
İlde Vali başkanlığında Pazartesi-Perşembe günleri, ilçelerde Kaymakamlar başkanlığında ilgili üyelerle haftalık yapılacak toplantılarla genel durum değerlendirmesi yapılarak, virüsle mücadele döneminde tespit edilen problemleri ortadan kaldırılarak, yol haritası belirlenir.
Alt komisyon tarafından Bitkisel ve hayvansal üretimi gün gün planlayarak ilin ve ilçelerin tarım takvimi çıkarılarak 3 aylık sürede yapılacak işlemler sıralanır. Bu süreç her aşamasında kontrol edilerek varsa sorun yerinde çözülür. Çözülemeyen konular alt komisyonda değerlendirilir. Alt komisyonda çözülemeyen sorunlar kurulda Pazartesi ve Perşembe günleri görüşülür.
Alt komisyon üyeleri günlük birbirleri ile görüşerek varsa sorunlar ve çözüm önerilerini kendi aralarında paylaşırlar. Sahada Çiftçiler ve tarım paydaşlarıyla günlük görüşerek oluşacak sorunları en kısa sürede çözerler. Çözülemeyen sorunları kurul başkanlarına bildirirler. Toplantı olmadığı günlerde acil konular kurul başkanına iletilir.
02 Nisan 2020 Bülent KAYNAR